Jérôme Benoit

dr. vet. med, dipl. ACVR (RO), dipl. ECVDI

Vodja radioterapevtskega oddelka


Jérôme Benoit se je kot konzultant pridružil ekipi Bolnice za živali Postojna leta 2013 in od takrat na daljavo opravi vsa planiranja obsevanj za paciente naše bolnice. 

Jérôme Benoit je diplomiral na National Veterinary School of Lyon (France) - Fundamental and Clinical Veterinary Studies. Nato je na Veterinary Teaching Hospital, North Carolina State University (ZDA) opravil specializacijo iz radiacijske onkologije. Svoje izobraževanje zaključil s specialističnim izpitom in postal član Ameriškega kolegija za veterinarsko radiologijo – radiacijsko onkologijo (Dipl. ACVR (RO)). 

Jérôme-ov profesionalni cilj je sodelovati pri razvoju sodobne veterinarske radiacijske onkologije v Evropi – več kot 5 let je to področje razvijal v VRCC v Angliji, ko je bil tudi glavni konzultant za Oddelek za onkologijo pri Queen Mother Hospital for Animals (Royal Veterinary College) v Londonu.


Jérôme Benoit trenutno dela v specialističnem centru Oncovet v Franciji, na oddelku z najsodobnejšo opremo za radioterapijo malih in velikih živali. Dr. Benoit se je kot konzultant pridružil ekipi Bolnice za živali Postojna leta 2013 in od takrat na daljavo opravi vsa planiranja obsevanj za paciente naše bolnice. Poleg tega smo z Dr. Benoit-om v stalnem stiku, vsaj enkrat letno nas tudi obišče, da skupaj zagotavljamo najoptimalnejše pogoje zdravljenja naših pacientov z obsevanjem.