Biološka
zdravila

Ta zdravila so pogosto bolj selektivna v svojem delovanju v primerjavi s tradicionalno kemoterapijo in so pogosto vključena v zdravljenje, tudi v kombinaciji z drugimi zdravljenji, kot so kirurgija, kemoterapija ali radioterapija.

Odločitev za zdravljenje z biološkimi zdravili je odvisna od vrste dejavnikov, kot so vrsta raka, njegov stadij in splošno zdravje živali. 

Biološka zdravila so zasnovana tako, da vplivajo na specifične molekule, ki spodbujajo rast, napredovanje in širjenje raka.

Imunoterapija

Zdravljenje z imunoterapijo deluje na principu uporabe lastnega imunskega sistema pacienta za prepoznavanje in boj proti rakavim celicam.

Uporabljamo lahko različne oblike imunoterapije, ki delujejo tako, da bodisi stimulirajo imunski sistem bodisi odstranijo ovire, ki mu preprečujejo, da bi prepoznal in napadel rakave celice. Pomembno je vedeti, da je izbira imunoterapije odvisna od vrste raka, njegove stopnje in splošnega stanja.

Imunoterapija se lahko uporablja samostojno ali v kombinaciji z drugimi zdravljenji, kot so kirurgija, kemoterapija ali radioterapija.