Naročanje

SI

Zgodba o Arnoldu

Arnold je simpatičen 6 letni francoski buldog, ki prihaja iz Poljske, kjer živi s svojimi ljubečimi starši. Konec septembra 2019 je Arnold izgubil vid in čez tri dni je bil diagnosticiran z možganskim tumorjem pri Dr. Kuroszu na veterinarski kliniki v Grozow-u na Poljskem.
Dr. Kurosz je predlagal radioterapijo in celostno planiranje le te v naši bolnici za živali Postojna.

Pregled in nastanitev za Arnolda je bila organizirana kar pri nas v naši bolnici za živali Postojna, da bo z njegovo družino in njegovo pasjo sestrico Luno začel 4 tedensko dolgo pot obsevanj. Poskušali smo jim omogočiti, da se počutijo kot doma in pomagali smo jim pri spoznavanju naše Postojne okolice itd.

Ponovno smo opravili natančen CT načrt s posebno napravo za planiranje, točno določili polje obsevanja, ki ga je opravil radioterapevt Dr. Jerome Benoit, Dipl ACVR (Radiation Oncology) iz Francije. Arnold je hitro postal prijatelj z vsemi nami in spoznal je veliko novih pasjih prijeteljev in zelo dobro je prenašal celotno radioterapijo.

Na zadnji dan terapije smo od Arnoldovih lastnikov dobili prekrasno unikatno sliko kjerse Arnold in prof. Butinar skupaj borita proti raku. Smejali smo se pa tudi jokali, ker smo vedeli, da prihaja slovo. Upamo, da nas bodo imeli v dobrem spominu tako kot bomo mi imeli njih.