Naročanje

SI
Storitve

Anestezija in obvladovanje bolečine

Anestezija za nas pomeni veliko več kot le injekcija anestetika. Bolečina pa je za nas nesprejemljivo stanje.

Kaj je anestezija ?

Zavedamo se, da je obisk veterinarja za vašo žival in tudi za vas lahko stresen. Neznano okolje, bolezen, bolečina, druge živali, neznani ljudje in dotiki lahko predstavljajo velik občutek neugodja za vašo žival. Pomiritev in anestezija močno zmanjšata strah in stres pri živali, olajšata pregled in neprijetne postopke diagnostike, da lahko dosežemo najboljše diagnostične in terapevtske rezultate.

Čeprav vas, skrbnike živali, nemalokrat lahko pomiritev in anestezija najbolj skrbita, pa se dejansko nesreče povezane z anestezijo pri psih in mačkah dogajajo izjemno redko, če anestezijo izvajajo usposobljeni strokovnjaki s pomočjo sodobne tehnologije in najnaprednejše opreme spremljanja živali med anestezijo. Poleg tega je izjemnega pomena tudi predanestezijski pregled, ki ga opravimo vedno, da lahko zagotovimo morebitne dodatne ustrezne predanestezijske preiskave in prilagodimo anestezijske postopke vsaki živali. Starost živali ali bolezni, če jih dodobra poznamo, ne preprečujejo, da bi anestezijo lahko izvedli varno.

Glede na veliko število diagnostičnih in kirurških posegov, ki zahtevajo anestezijo, si v Bolnici za živali Postojna prizadevamo osvojiti najvišje standarde s področja anestezije in obvladovanja bolečine. V skladu s tem sledimo najsodobnejšim tehnikam, ki so primerljive tistim v sodobni humani medicini. Rutinsko izvajamo inhalacijsko anestezijo, TIVA/TCI – računalniško vodeno popolno intravensko anestezijo, lokalno-regionalno anestezijo (periferne živčne blokade, epiduralno anestezijo, spinalno anestezijo). S pomočjo naprednih anestezijskih aparatur in opreme za monitoring anesteziramo paciente vseh velikosti in starosti. Če imate kakršnakoli vprašanja glede anestezije, ne oklevajte in se po odgovore obrnite na naše anesteziste.