spacer
spacer
Uredi vsebino
Domov    Kontakt    Kazalo
slo
hr
ita
en
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
FB
spacer
spacer

Zunanji strokovni svetovalci

Uredi vsebino
Dr. David Crossley, Dipl EVDC
dr. vet. med.phD

Orofacialna in onkološka kirurgija, CT, zobozdravstvo

Dr. Crossley je diplomiral na Royal Veterinary College v Londonu, leta 1978. Po končani diplomi je 9 let delal v Angliji kot splošni veterinar za male živali preden je začel s specializacijo. Njegovo podiplomsko izobraževanje je vključevalo nadaljevalne specialistične seminarje iz kirurgije in ortopedije. Medtem, ko je ohranil svoja zanimanja za kirurgijo, pa ga je začela zanimati tudi veterinarska stomatologija ter oro-maksilo-facialna kirurgija. Začel je s petletnim doktorskim študijem oralne patologije na Univerzi Manchester in nato še s specialističnim programom veterinarske stomatologije in oralne kirurgije.

David je bil nagrajen s članstvom v Akademiji veterinarske stomatologije leta 1993. Leta 1998 je dobil diplomo EVDC (European Veterinary Dental College), njegova doktorska dizertacija pa je bila nagrajena leta 2003. Odkar ima status specialista (diploma EVDC), David dela v Manchestru, Anglija, ter nudi storitve s področij veterinarske oralne medicine in kirurgije, kirurgije mehkih tkiv ter slikovnih diagnostičnih preiskav na: Animal Medical Centre Referral Services. David trenutno nudi svoje storitve kot gostujoči specialist tudi v Bolnici za živali Postojna.

Trenutno je aktivno vključen v različne klinične raziskave in učitelj podiplomskih študentov. Je soavtor številnih učbenikov in redno sodeluje z znanstvenimi prispevki na strokovnih seminarjih. Visoko stopnjo svojega znanja ohranja z rednim branjem strokovne literature in aktivnim članstvom in sodelovanjem na srečanjih različnih strokovnih združenj.

Ko ne dela (kar pa se ne zgodi pogosto!) se David ukvarja s fotografiranjem v naravi. Njegovi hobiji so tudi ne-z-windows-i upravljani računalniški sistemi in upravljanje spletnih strani.

Dr. Jérôme Benoit
DV, DACVR (RO), DECVDI, MRCVS

dr. vet. med.

Svetovalec na področju radioterapije

Dr. Benoit je diplomiral na National Veterinary School of Lyon (France) - Fundamental and Clinical Veterinary Studies. Rezident ameriškega kolidža za radiacijsko onkologijo (North Carolina State University) je postal l. 2006 in po triletni klinični specializaciji in opravljenem strokovnem izpitu pridobil naziv Specialist s področja radiacijske onkologije – Dipl ACVR (Radiation Oncology).

Njegov cilj je izpopolnjevati se v razvoju sodobne veterinarske radiacijske onkologije v Evropi. Že peto leto deluje na VRCC (Veterinary referral centre in Europe for cancer treatment, UK), kjer izvaja obsevanja s pomočjo sodobne visoko-tehnološke opreme, najnovejših obsevalnih protokolov, kompleksnega računalniškega planiranja s pomočjo CT (Computer Tomography) s ciljem čim bolj natančnega pozicioniranja pacienta za kakovostno radioterapijo.