spacer
spacer
Uredi vsebino
Domov    Kontakt    Kazalo
slo
hr
ita
en
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
FB
spacer
spacer

Veterinarji

Uredi vsebino
Prof. dr. Janoš Butinar
dr. vet. med.

Kirurgija mehkih tkiv in onkološka kirurgija
Soft tissue and oncological surgery
Chirurgia dei btessuti molli e chirurgia oncologica

Prof.dr.Janoš Butinar je začutil željo postati zdravnik za živali že pri svojih petih letih in jo kasneje tudi uresničil. 25 let je delal na Veterinarski fakulteti v Ljubljani, kjer je leta 2008 pridobil naslov rednega profesorja. Zadnjih deset let dela kot kirurg za mehka tkiva s poudarkom na rekonstrukcijski in onkološki kirurgiji. Kirurških veščin se je učil pri priznanih evropskih strokovnjakih. Eno leto študija je preživel v Veliki Britaniji pri dr. Dicku Whitu na Univerzi v Cambridgu, pozneje pa na Univerzi v Utrechtu pri dr. Van Sluijsu in dr. Kirpensteijnu. Dodatna znanja, zlasti s področja abdominalne kirurgije, je pridobival pri svetovno znanem abdominalnem kirurgu Eldarju M. Gadžijevu.

Je aktivni član evropskega združenja veterinarskih onkologov (ESVONC). Veliko časa posveča razumevanju osnovnih načel biologije tumorjev, dejavno podpira klinične raziskave in uporabo novih znanj s tega področja s ciljem izboljšanja diagnostike in izbire terapije pacientov s tumorskimi obolenji. Je ustanovitelj in strokovni vodja tima zdravnikov za živali in sodelavcev Bolnice za živali Postojna. S svojim znanjem in izkušnjami ter s pomočjo prijateljev - uglednih strokovnjakov s celega sveta si srčno želi vzgojiti odličen strokovni kader, ki bo delal v dobro živali in njihovih lastnikov.

Po stari ameriški definiciji kirurga, ki se posebej nanaša na onkološkega kirurga: Dober kirurg ve kako operirati, boljši kirurg ve kdaj operirati, najboljši kirurug pa ve, kdaj ne operirati. Dr. Butinar skuša doseči  zadnje načelo reka.

Oglejte si VIDEO - ogled pri 14. minuti.Dr. Ana Rejec
dr. vet. med. phD


Stomatologija, diagnostično slikanje in anestezija
Oral medicine/dentistry, diagnostic imaging and anaesthesia
Odontostomatologia, imaging dignosticoe anestesiologia


Ana Rejec se je iz ljubezni do živali odločila za študij veterinarske medicine v Ljubljani, v času katerega je za dodiplomsko raziskovalno delo prejela tudi Prešernovo nagrado.

Po diplomi leta 2006 je Ana delala kot anestezist na Kliniki za kirurgijo in male živali Veterinarske fakultete v Ljubljani nato pa se je odločila za dodatno strokovno usposabljanje s področja ustne medicine in ustne kirurgije. Izkušnje si je pridobivala z obiskom priznanih evropskih strokovnjakov v Nemčiji in Angliji. Od leta 2010 je specializantka evropskega dentalnega kolidža (EVDC). V novembru 2015 je dokončala doktorski študij na  Univerzi v Novi Gorici.

V Bolnici za živali Postojna je odgovorna za ustno medicino ter maksilofacialno kirurgijo. Poleg omenjene specialnosti pa so njena področja dela še anestezija, slikovna diagnostika in onkologija.Paolo Mizzau
dr. vet. med.

Ortopedija in artroskopska kirurgija
Othopaedics and arthroscopic surgery
Ortopedia e chirurgia artroscopica


je diplomiral na Veterinarski fakulteti v Bologni leta 1985. Svojo poklicno pot je namenil veterinarski kirurgiji in se udeležil velikega števila specialističnih izpopolnjevanj v Evropi in ZDA. Predaval je na številnih konferencah in inštruiral na mnogih tečajih ortopedije, nevrokirurgije in fizikalne terapije, tako v Italiji kot drugje v tujini. Udeležil se je specialističnih izpopolnjevanj s področja displazije komolca, kirurškega zdravljenja rupture križnih vezi in osvojil vse dosedanje tehnike, prav tako odlično obvlada kirurgijo hrbtenice.

Zadnjih 10 let se intenzivno ukvarja z veterinarsko ortopedijo.
Poleg tega je avtor in soavtor večih strokovnih publikacij.Dr. Tommaso Pilla
dr. vet. med. phD

Anestezija in intenzivna terapija
Anaesthesia and critical care
Anestesia e Terapia Intensiva


Tommaso Pilla je diplomiral na Veterinarski fakulteti v Padovi leta 2007. Razen enoletnega pripravniškega staža je 5 let izpopolnjevanja posvetil veterinarski anesteziologiji in tudi doktoriral s tega področja s temo Propofol pharmacokinetic study, design and validation of a target controlled infusion system in cats.

Udeležil se je vrste specialističnih seminarjev in evropskih kongresov AVA (Association of Veterinary Anaesthetists), kjer je štirikrat tudi aktivno predaval. Obvlada veliko tehnik anestezij, posebej pa je specializiran za kontinuirane intravenske anestezije in regionalne anestezije.

TUKAJ si lahko ogledate kratek filmček, kako poteka njegov delovni dan.Tadej Zemljič, Dipl ECVO
dr. vet. med.

Oftalmologija
Ophtalmology
Oftalmologia


Tadej Zemljič, Diplomat evropskega kolidža za veterinarsko oftalmologijo je diplomiral l. 1996 na ljubljanski veterinarski fakulteti, kjer je deloval naslednja tri leta. Že od nekdaj je kazal zanimanje za veterinarsko oftalmologijo, kar je dokazal z usposabljanjem iz tega področja na sledečih evropskih in ameriških ustanovah: Veterinarski fakulteti v Beču, Lepzigu, Utrechtu, Columbia v Missouriju, Raleigh v Severni Karolini, Columbus v Ohiu in na zasebnih referenčnih oftalmoloških klinikah v San Franciscu, Kalifornija in Greensboro v Severni Karolini. Rezident – specializant evropskega kolidža za veterinarsko oftalmologijo je postal l. 2008, uradno pa je specializiral na Veterinarski fakulteti v Zürichu, Columbus v Ohiu in privatni referenčni oftalmološki kliniki v Chemnitzu v Nemčiji. Board Certification – evropski specialistični izpit in naziv evropski specialist iz veterinarske oftalmologije je postal marca 2012. Dr. Zemljič izvaja najzahtevnejše diagnostične in terapevtske posege s področja veterinarske oftalmologije, vključujoč katarakto.Marko Pipan, Dipl ACVECC
dr. vet. med.

Urgentna in intenzivna medicina
Emergency and intensive care veterinary medicine
Medicina d'urgenza e terapia intensiva veterinaria


Dr. Pipan je diplomiral l. 2000 na Veterinarski fakulteti v Ljubljani. Podiplomsko izobraževanje je opravljal na Veterinarski fakulteti v Ljubljani, Veterinarski fakulteti v Utrechtu na Nizozemskem in Veterinarski fakulteti v Filadelfiji, ZDA. Po opravljeni triletni klinični specializaciji v Ameriki in opravljenem strokovnem izpitu je pridobil naziv Specialist urgentne in intenzivne medicine malih živali (Dipl. ACVECC). Njegov žvljenjski izziv je širjenje urgentne in intenzivne medicine v Sloveniji. V BZŽ Postojna pokriva tudi področja anestezije, kirurgije in slikovne ter laboratorijske diagnostike.
Anja Lisjak
dr. vet. med.

Zaradi velike ljubezni do živali si je Anja Lisjak že od otroštva želela opravljati veterinarski poklic, zato se je odločila za študij veterinarske medicine na Veterinarski fakulteti v Ljubljani, kjer je diplomirala l. 2013.
V času absolventskega staža je opravljala delo veterinarskega asistenta na Kliniki za kirurgijo in male  živali v sklopu Veterinarske fakultete. V Bolnici za živali  Postojna se je zaposlila l. 2014, kjer se bolj intenzivno ukvarja z veterinarsko dermatologijo. Aktivno sodeluje z evropsko specialistko dermatologije Ano Rostaher, DVM, dipl. ECVD, ki je zaposlena na kliniki veterinarske fakultete v Zurichu, kjer je Anja mesec dni imela priložnost delati z najboljšimi specialisti dermatologije. Redno se udeležuje evropskih in svetovnih dermatoloških kongresov. 

spacer
spacer
Uredi nogo