spacer
spacer
Uredi vsebino
Domov    Kontakt    Kazalo
slo
hr
ita
en
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
FB
spacer
spacer

Stomatologija

Uredi vsebinoVETERINARSKA STOMATOLOGIJA


Vaš najboljši prijatelj, bodisi kuža ali muca v naša življenja prinaša veliko veselja in ljubezni. Z lepimi trenutki, ki jih preživimo skupaj pa prihaja tudi odgovornost, da znamo poskrbeti za potrebe naših najboljših prijateljev. Vsi naši štirinožni prijatelji imajo ustno votlino z zobmi in drugimi pomembnimi strukturami,  kjer se lahko pojavi vrsta bolezni.  Ker nam živali ne morejo povedati, kdaj jih boli zob ali imajo drugačen problem v ustih, priporočamo redne ustne preglede, s katerimi lahko ugotovimo ali je v ustni votlini vse tako kot mora biti.

Najpogostejše težave v ustni votlini vključujejo vnetne bolezni (paradontalna bolezen), razvojne anomalije, ortodontske težave, zlom zob in čeljusti ter tumorska obolenja, ki se na žalost odkrivajo vse pogosteje. Vse naštete nepravilnosti lahko privedejo do okužb, nelagodja in bolečine v ustih in  manjše kakovosti življenja vašega ljubljenčka in težje kontrole morebitnih drugih spremljajočih bolezni, kot je na primer sladkorna bolezen.

V Bolnici za živali Postojna se zavedamo, da le s pravočasnim odkritjem bolezni zob in ustne votline in pravilnim pristopom ter izborom metode zdravljenja lahko najboljše pomagamo vašemu  prijatelju. 

Ana Rejec, dr.vet.med. je specializantka za veterinarsko stomatologijo pri Evropskem kolidžu za veterinarsko stomatologijo (European College of Veterinary Dentistry) in se pod mentorstvom vrhunskih svetovnih specialistov izobražuje v tej pomembni specialnosti. Lahko zagotovimo, da v Bolnici za živali Postojna mačkam in psom nudimo visoko kakovostne storitve v veterinarski stomatologiji, ki jih pomembno spremlja izredno usposobljen anestezist, saj si brez brez kakovostne anestezije ne moremo zamisliti zahtevnih stomatoloških posegov.
 

spacer
spacer
Uredi nogo