spacer
spacer
Uredi vsebino
Domov    Kontakt    Kazalo
slo
hr
ita
en
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
FB
spacer
spacer

Oftalmologija

Uredi vsebino


VETERINARSKA OFTALMOLOGIJA

Navkljub dejstvu, da vid pri naših domačih živalih v primerjavi z človeškim ni tako izostren, nesporno spada med pomembnejše čute.  Očesne bolezni so največkrat posledica prirojenih oziroma genetskih anomalij, vnetja, poškodb in novotvorb.

Diagnostične očesne storitve, ki jih nudimo v Bolnici za živali Postojna vključujejo pregled s špranjsko svetilko, pregled očesnega ozadja z direktnim in indirektnim oftalmoskopom, merjenje očesnega pritiska z aplanacijskim tonometrom, gonioskopijo (pregled očesnega zakotja) in očesne preglede za pridobitev vzrejnega dovoljenja.  Nadalje opravljamo operativne posege za korekcijo bolezni/anomalij vek, bolezeni in poškodb roženice, vstavitev intraokularne ali orbitalne proteze ob evisceraciji oz. odstranitvi očesnega zrkla in odstranitev leče v primeru luksacije.

Izcedek, rdečina in oteklina na področju očesa, praskanje, pripiranje očesa, težave z vidom in spremenjen videz očesa so razlog za obisk oftalmologa. Zgodnje odkrivanje očesnih bolezni in ustrezno zdravljenje v veliki meri pripomoreta k hitrejšemu okrevanju in lahko preprečita trajne okvare vida ali celo slepoto in izgubo očesa.

Dr. Zemljič (Dipl ECVO – European College of Veterinary Ophthalmologists) v Bolnici za živali Postojna izvaja najzahtevnejše diagnostične in terapevtske posege s področja veterinarske oftalmologije, vključujoč katarakto.


spacer
spacer
Uredi nogo